Garage och carport

Funderar du på att bygga garage? Då har du hittat helt rätt! Vi har lång erfarenhet av att bygga enkelgarage, dubbelgarage och olika typer av carportar. Kanske är du ute efter ett garage med loft eller ovanvåning? Många väljer också att ha garage med tillhörande carport för att slippa snön även när du inte kör in bilen i garaget. Hör av dig med dina önskemål så får du både vägledning och en kostnadsfri offert. Vi är med dig genom hela processen från planritning och bygglov till val av garageport och slutbesiktning.

Carport

Att bygga carport är ett smidigt alternativ till garage. Carporten skyddar mot väder och vind och du kan enkelt både parkera och köra ut bilen. Dessutom är det ett bra skydd för cyklar och annat. Väljer du att bygga en carport med förråd så ger det bättre stabilitet åt konstruktionen och värdefulla förvaringsmöjligheter.

Bygglov för garage och carport

För nybyggnation av garage och carport behöver du normalt bygglov. Om du behöver bygglov för en carport beror på storlek, placering på tomten och om du bor inom eller utanför detaljplanerat område. Bygger du carporten i direkt anslutning till huset räknas den som en tillbyggnad och kräver bygglov. Om carportens placering är närmare än 4,5 meter från tomtgräns krävs ett grannmedgivande. Hör av dig så hjälper vi dig vidare!

Professionella hantverkare

Våra hantverkare är alltid utbildade och har den spetskompetens som krävs. Vi kan erbjuda totalentreprenad för ditt garagebygge. Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller för rådgivning och vägledning i ditt garagebygge.

ROT-avdrag på garage

Tack vare ROT-avdraget har du möjlighet att reducera dina kostnader när du anlitar en hantverkare för att bygga ett garage. ROT-avdraget ger dig 30 % reducering av arbetskostnaden. Observera att garaget eller din carport då måste hänga ihop med bostaden och att det inte kan vara fristående.

Hör av dig för en kostnadsfri offert!